RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorter die agent gebroken neus sloeg tijdens jaarwisseling krijgt celstraf en taakstraf

AMERSFOORT/UTRECHT - Een 20-jarige man die tijdens de jaarwisseling in Amersfoort een politieman heeft mishandeld, is veroordeeld tot 5 dagen gevangenisstraf en 80 uur taakstraf. Ook moet hij de agent 750 euro schadevergoeding betalen.

De Amersfoorter maakte deel uit van een groep die in de wijk Soesterkwartier onrust veroorzaakte. Hij moest zich vandaag als enige verantwoorden tijdens een snelrechtzetting in de Utrechtse rechtbank.

Onrust
Al voor het 12 uur was, werd tijdens de jaarwisseling in sommige straten in Amersfoort zwaar vuurwerk afgestoken. Dat gebeurde onder meer in de Tulpstraat en de Leliestraat. Ook zouden agenten zijn bekogeld. Om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand zou lopen trad de ME op. De politie gaf de onruststokers opdracht te vertrekken en naar huis te gaan, maar dat weigerde de verdachte.

Toen een agent de Amersfoorter vervolgens staande hield en naar zijn identiteitsbewijs vroeg om zijn persoonsgegevens te noteren, sloeg de man hem in zijn gezicht. De agent liep daarbij een gebroken neus en een blauw oog op.

Voorarrest
Omdat de Amersfoorter na zijn aanhouding vijf dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug naar de gevangenis. De verdachte en de officier van justitie hebben twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen, als zij het niet eens zijn met het vonnis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -