RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Paralympiër Bibian Mentel krijgt sportveld naar zich vernoemd bij revalidatiecentrum in Utrecht

1/2
UTRECHT - Super trots is ze. ParalympiŽr Bibian Mentel krijgt een sportveld naar zich vernoemd. Het Cruyff Court komt te liggen bij revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht waar de voormalig snowboardster zelf meerdere keren heeft gerevalideerd. "Heel bijzonder", zegt Mentel. "Dit had ik niet durven dromen."

Met het zetten van de eerste schop in de aarde gaf Mentel gisteren zelf de aftrap voor de aanleg van het sportveld. De komende weken wordt het terrein klaargemaakt zodat in het voorjaar de eerste kinderen er kunnen sporten.
Het veld is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De organisatie legt overal in het land mooi vormgegeven trapveldjes aan, om sporten te bevorderen. Naast 'gewone' veldjes, worden ook dit soort sportvelden aangelegd bij instellingen voor kinderen met een beperking. De foundation wil er zo voor zorgen dat iedereen kan sporten en bewegen, ook als je een beperking hebt.
De voormalig snowboardster vindt het heel belangrijk dat sporten en bewegen voor iedereen mogelijk is. Ze heeft zelf meerdere keren bij de Hoogstraat gelegen en gerevalideerd. Twintig jaar geleden toen haar been werd geamputeerd en anderhalf jaar geleden toen ze voor het eerst in een rolstoel terecht kwam. Omdat topsport een groot deel van haar leven is geweest weet ze hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. PatiŽnten van de revalidatiekliniek kunnen dat op dit moment al in de sporthal doen, maar met de aanleg van het nieuwe sportveld kan het binnenkort dus ook in de buitenlucht.

Bibian Mentel is al jaren ambassadeur van de John Cruyff Foundation en is ontzettend trots dat ze nu een sportveld naar zichzelf vernoemd krijgt. "Ik had dat nooit verwacht. Echt super gaaf!" Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste patiŽnten in maart gebruik maken van het Bibian Mentel Cruyff Court.

 Bibian Mentel krijgt sportveld naar zich vernoemd Bibian Mentel krijgt sportveld naar zich vernoemd | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -