Zus (29) van bekende kickbokser omgekomen bij ongeluk A2 Nieuwegein

UTRECHT - Bij het ongeluk van vanmiddag op de A2 bij Nieuwegein is een vrouw van 29 omgekomen. Haar 31-jarige broer raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. De twee waren met hun auto op de vluchtstrook tot stilstand gekomen en zijn daar aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur is aangehouden.
Dodelijk ongeluk op A2 Nieuwegein
De slachtoffers zijn kickbokskampioen Robin van Roosmalen en zijn zus Melissa van Roosmalen. Dat heeft Hicham Elgaoui van sportschool Fighting Talents in Den Bosch, waar Van Roosmalen trainde, bevestigd na berichtgeving van Omroep Brabant. Volgens Elgaoui is Van Roosmalen bij bewustzijn.
De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Op een inmiddels verwijderde story op Instagram is te zien hoe de twee met autopech op de vluchtstrook staan. Niet veel later werden ze aangereden. Vanwege het ongeluk was de A2 lange tijd dicht tussen de knooppunten Everdingen en Oudenrijn. Rond 21.40 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.
Robin van Roosmalen is een grote naam in de vechtsportwereld. Hij werd in twee verschillende klassen wereldkampioen bij kickboksbond Glory. Op sociale media zijn tal van steunbetuigingen te lezen.

Traumahelikopter

Het ongeluk gebeurde op de verbindingsweg van de A2 vanuit Den Bosch naar de A12 richting Arnhem, vlak voor knooppunt Oudenrijn. Een traumahelikopter landde op de snelweg. De twee slachtoffers werden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed de vrouw aan haar verwondingen.
De vrachtwagen schoot na het ongeval door de vangrail naar de hoofdrijbaan. Volgens Rijkswaterstaat was deze vangrail over een lengte van zeventig meter beschadigd en was er olie op het wegdek terechtgekomen. De snelweg is zeker vier uur volledig afgesloten geweest in de richting van Utrecht. Daarna bleven de parallelbaan en de rechter rijstrook nog lang dicht voor onderzoek.
De afsluiting zorgde voor veel oponthoud, ook op de secundaire wegen in de buurt. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.