Personeel Meander boos over vaccineren teamleiders

© ANP
AMERSFOORT - Personeelsleden van het Meander Medisch Centrum zijn boos. Teamleiders hebben deze week wel een coronavaccin gekregen, terwijl een groot deel van het ziekenhuispersoneel dat acute zorg verleent het zonder moet doen. Een deel van het personeel heeft volgens NRC Handelsblad een brief gestuurd naar de raad van bestuur.
Volgens Erik van Goor, woordvoerder van het Meander Medisch Centrum, ligt het probleem bij een tekort aan vaccinaties. "We zouden er voor het prikken op maandag en dinsdag 180 krijgen. Dat werden er door tekorten elders 140 minder. Toen hebben we keuzes moeten maken."

Teamleiders op de vloer

Volgens de woordvoerder is er begrip voor de ontevredenheid, maar er is vooral gekeken naar een manier om de continuïteit van de zorg te waarborgen. "De teamleiders die zijn gevaccineerd staan op de vloer tussen het personeel. Als zij omvallen, hebben we een probleem. Bovendien zijn er ook een aantal verloskundigen gevaccineerd, maar niet allemaal."
Er zit volgens Van Goor nu niks anders op dan te wachten tot 1 april. Dan staan de vaccinaties voor het ziekenhuispersoneel gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.