RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sneeuwgekte slaat toe bij online speelgoedwinkel: 'Sleeën glijden de deur uit'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Nu er een kans is op een paar centimeter sneeuw in het weekend loopt het storm bij de Woerdense online speelgoedwinkel Thys Toys. "We verkopen honderden sleeŽn per dag."

De gekte is echt toegeslagen, zegt eigenaar Thijs van Rooijen. "Het is eigenlijk niet normaal. De sleetjes glijden massaal de deur uit. We merken al sinds een week dat het wat drukker is, maar de afgelopen dagen loopt het helemaal storm."

Klassieke slee
Het zijn vooral de klassieke houten sleeŽn die in trek zijn en dan het liefst die met een rugleuninkje. Van Rooijen had toevallig vorig jaar een flinke voorraad laten maken, maar toen ging het een stuk minder hard. De laatste keer dat in De Bilt bij de thuishaven van het KNMI een aaneengesloten sneeuwdek lag, was immers op 2 februari 2019.

Volgens RTV Utrecht-weerman Arie Verrips valt de sneeuw nu zaterdag in de loop van de middag, vooral in het oosten van de provincie. Het leidt waarschijnlijk niet tot een dik pak dat lang blijft liggen. De sneeuwval gaat zaterdag al over in regen, voorspelt Verrips. Ook zondag gaat het regenen.

Welkom
De plotselinge run op sleeŽn is best welkom in deze coronatijd, zegt Van Rooijen. Het is in zijn online winkels sowieso al wat drukker, maar nu de winkel dicht is, is de omzet meer dan welkom. Het is nog even de vraag of de sneeuw echt gaat vallen en of die ook blijft liggen, maar voor van Rooijen kan het niet wit genoeg zijn. "Wat mij betreft mag het de hele week gaan sneeuwen."

Thys van Rooijen op Radio M over de sneeuwgekte


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -