Schrijfster Veronica Hazelhoff (62) overleden

UTRECHT - Kinderboekenschrijfster Veronica Hazelhoff uit Groenekan is woensdagochtend in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht op 62-jarige leeftijd overleden. Dat maakte uitgeverij Querido bekend.
Hazelhoff leed al jaren aan een ernstige vorm van reuma. Veronica Hazelhoff (geboren op 22 februari 1947) was opgeleid tot grafisch ontwerper en schreef kinder- en jeugdboeken, hoorspelen en theaterteksten.
Ze debuteerde in 1981 met het kinderboek Nou moe!, over Maartje. Het werd meteen bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Ezelsoor, de prijs voor het bestverkochte debuut van het jaar. Voor het derde boek over dit meisjeskarakter, getiteld Auww!, ontving zij in 1984 de Gouden Griffel.
In haar boeken portretteerde ze vaak eigenwijze kinderen en jonge mensen op zoek naar hun eigen identiteit. Voor haar boek Veren (1994) ontving Hazelhoff een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.
In haar laatste boek Bezoek van Mister P. uit 2006 schreef zij met openheid over de ziekte waaraan zij zelf leed. De hoofdpersoon Jo-Jo kan door zijn jeugdreuma steeds moeilijker voetballen, maar wil niet toegeven aan de beperkingen die deze ziekte veroorzaakt. Dit boek werd eveneens bekroond met een Zilveren Griffel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.