Maarssen wil ook uitstel verkiezingen

MAARSSEN - In een brief aan de staatssecretaris vraagt Maarssen om uitstel van de gemeenteraadsverkiezingen, net als in de andere plaatsen in het Vechtgebied, die bij de grote herindeling betrokken zijn.
Maarssen wil met het verzoek serieus laten zien dat het betrokken is bij de bestuurlijke plannen voor het Vechtgebied. De keus is of een gemeente samen met Breukelen en Loenen of Loenen en Breukelen samen te laten gaan met een niet-vrijblijvende samenwerking met Maarssen.
‘Het versterkt ook de opvatting van beide varianten gelijkwaardig worden onderzocht’, aldus burgemeester Van ’t Veld. Dat als alternatief op het plan voor de supergemeente Vecht en Venen met ook De Ronde Venen en Abcoude, waar geen draagvlak voor is.
Ook praktisch is het niet handig dat Maarssen nu al begint met de voorbereidingen voor de verkiezingen in maart, als pas in november duidelijk wordt welke variant het Kabinet kiest. Misschien wel werk voor niets.‘Dit lijkt een onwerkbare situatie’, aldus burgemeester Van ’t Veld. Na de zomer praat de Maarssense raad in een extra vergadering over de voorkeur voor herindeling of samenwerking met de nieuwe gemeente Loenen/Breukelen en dat standpunt gaat dan naar Den Haag.
Wanneer de uitgestelde verkiezingen dan worden gehouden, is nog niet bekend, ook omdat het een en ander bij wet moet worden geregeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.