Utrechtse koks koken tegen eenzaamheid

UTRECHT - Wat kunnen koks in deze tijd betekenen voor de samenleving? Met die vraag gingen de koks van een aantal grote cateraars en restaurants in de stad Utrecht aan de slag.
Veel koks staan op dit moment zonder grote klussen in een veel te rustige keuken. Restaurants mogen alleen bezorgen, evenementen gaan al maanden niet door en bedrijfskantines zijn gesloten. Mike is chef in de keuken van Maison van den Boer in stadion Galgenwaard.
"Normaal staan we hier wel met een mannetje of vijftien, nu heb ik de keuken voor mij alleen. Waar we gewoonlijk koken voor alle VIPS, begeleiders, spelers en pers bij een wedstrijd, is het nu maar voor een handjevol. Ik vind het fijn om door te werken en iets maatschappelijks te doen."
Koks tegen Eenzaamheid
Koks tegen Eenzaamheid © RTV Utrecht
Mike en koks van bevriende cateringbedrijven en restaurants sloegen de handen ineen en koken sinds de eerste coronagolf voor mensen in de stad Utrecht die wel een extra, gezonde maaltijd kunnen gebruiken én behoefte hebben aan wat aanspraak.
Mike: "Het zijn mensen die zich in deze tijden nog eens dubbel alleen voelen. Mensen die alleen wonen en weinig de deur uit komen. De maaltijd die gebracht wordt is écht een lichtpuntje in de week voor deze groep Utrechters."

Een maaltijd én een praatje

Maar die maaltijden ook daadwerkelijk bij de mensen die het nodig hebben krijgen, was zó ingewikkeld dat de koks Margreet inschakelden voor hulp. En die hulp kwam! Met tientallen vrijwilligers en een professionele fietskoerier krijgen nu honderden Utrechters iedere week een maaltijd én een praatje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.