Ad de Regt moet Arthur Bolderdijk opvolgen als wethouder Woerden

Ad de Regt.
Ad de Regt. © Alex de Kuijper
WOERDEN - De Woerdense LijstvanderDoes schuift Ad de Regt naar voren als opvolger van de onlangs afgetreden wethouder Arthur Bolderijk.
Bolderdijk kondigde zijn vertrek begin dit jaar aan. Hij liet toen weten dat het voor zijn gezondheid en zijn gezin beter was om afscheid te nemen van de baan. Bolderdijk kwam eind vorig jaar onder vuur te liggen in de gemeenteraad vanwege verkeerschaos in de stad die was ontstaan door wegwerkzaamheden op meerdere plaatsen.
LijstvanderDoes noemt De Regt een ervaren en deskundig bestuurder "met een groot hart voor lokaal politiek bestuur". Volgens fractievoorzitter Lenie van Leeuwen heeft hij een groot netwerk. "Ook is Ad bekend met Woerden en haar kernen, de politiek en de bestuurders. Hij is een prettige persoonlijkheid die makkelijk praat met iedereen. Hij is altijd op zoek naar praktische oplossingen als er zich problemen aandienen."
Op dit moment is De Regt onder meer (parttime) algemeen voorzitter van een brancheorganisatie en medebestuurder van het Fulcotheater in IJsselstein.
De raad gaat over de benoeming van wethouders, maar voordat dit mogelijk is zullen eerst de gebruikelijke stappen worden gezet, zoals bijvoorbeeld een integriteitsonderzoek en een gesprek met de burgemeester en de griffier. De partij hoopt Ad de Regt op 18 februari officieel te kunnen benoemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.