RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kroegbaas komt met Viaans Vaccin-biertje: helpt niet tegen virus, maakt het wel dragelijker


VIANEN - Je moet 'm bewaren bij een temperatuur 8 graden en na inname moet men rekening houden met bijwerkingen als een licht gevoel in het hoofd, evenwichtsstoornissen, braakneigingen en hoofdpijn: het Viaans Vaccin, een biertje bedacht door kroegbaas Herman Gleis van Eetcafé De Rooie Reiger in Vianen. "Het helpt niet tegen het virus, maar maakt het wel dragelijker. Je wordt er vrolijk van."

Kroegbaas komt met Viaans Vaccin-biertje: helpt niet tegen virus, maakt het wel dragelijker


We wilden iets ludieks verzinnen."
Herman Gleis, eigenaar Eetcafé De Rooie Reiger

Eindelijk is hij er!", staat met grote letters op het etiket als knipoog naar de komst van de langverwachte vaccins tegen het coronavirus. De woorden op het flesje van het Belgisch blond bier lezen als een bijsluiter: "Na vaccinatie zijn in de mond toetsen van citrusvruchten waarneembaar. De verfrissende aangenaam kruidige en licht hoppige inhoud maakt het vaccin luchtig."

Extra inkomsten
Eigenaar Gleis hoopt met het biertje extra inkomsten te genereren, nu de deuren van zijn eetcafé dicht zijn. "We hebben geld nodig", bekent hij. "De spoeling wordt dunner." Het eetcafé krijgt ondersteuning van de overheid en doet sinds de horecasluiting van 14 oktober wel aan afhalen en bezorgen, maar dat levert niet genoeg op. "We wilden iets ludieks verzinnen", zegt Gleis.

Hij kan overigens niet wachten tot hij aan de beurt is voor het échte vaccin. "Het liefst zo snel mogelijk, laat maar komen", zegt hij. Gleis hoopt dat veel mensen zich laten inenten tegen het coronavirus, zodat zijn eetcafé op een gegeven moment weer open kan. Hij verwacht dan gauw volle tafels. "Als ik het zo hoor, zijn mensen toe aan een drankje of een etentje buiten de deur."

Ook Utrechts Vaccin
De ondernemer van het Viaanse café is niet de eerste die met een 'alternatief' vaccin komt. Twee Utrechtse wijnverkopers kwamen eerder al met een Utrechts Vaccin: een pinot noir. Het etiket van het Viaans Vaccin is afgekeken van de Utrechters.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -