RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eis: twintig jaar cel voor voortvluchtige Gerel Palm

NIEUWEGEIN - Hij wordt gezien als een van de schutters die gebruikt werd door Ridouan T. en is nog steeds voortvluchtig. Vandaar dat de rechtszaak tegen Gerel Palm (die opgroeiende in Nieuwegein) vandaag startte zonder dat de verdachte daarbij aanwezig was. Het OM eist twintig jaar cel tegen Palm.

De eis is voor een dubbele liquidatiepoging bij een weiland in Noordeloos in december 2016. Behalve die poging wordt Palm ook verdacht van de liquidatie van de Spyshop-medewerker Ronald Bakker. Voor die liquidatie stond hij vandaag niet terecht.

Palm ontsnapte in 2017 uit de gevangenis in Suriname en sindsdien is hij voortvluchtig. "In de ogen van het Openbaar Ministerie kan het niet zo zijn dat een voortvluchtige verdachte niet berecht wordt, zolang hij op de vlucht is", zei de officier in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. "Hij was duidelijk voornemens om beide mannen koelbloedig neer te schieten, te liquideren."

Een van de slachtoffers van die poging tot liquidatie was in de rechtbank aanwezig. De nu 32-jarige Rotterdammer weet niet waarom Palm een aanslag op zijn leven pleegde. Hij was bevriend met Palm en zei: "Dat hij me dit aan wilde doen, heeft me ernstig geraakt. Ik ben het vertrouwen in mensen kwijt."

Het slachtoffer raakte bij de liquidatiepoging ernstig gewond. Hij had meerdere schotwonden, zijn milt moest worden verwijderd. Zijn gehoor is beschadigd en hij raakte een oog kwijt. Hij is voorlopig arbeidsongeschikt en vordert een schadevergoeding van 100.000 euro.

De gouden tip die naar de opsporing van Palm leidt wordt beloond met 30.000 euro. Hij staat op de opsporingslijst van politie en is vuurwapengevaarlijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -