Advocaat Ridouan T. boos over medaille voor politie in Dubai

© Politie
PROVINCIE UTRECHT - Bij de aanhouding van Ridouan T. in december 2019 in Dubai zijn volgens advocaat Inez Weski mensenrechten geschonden. Zij vindt het dan ook niet gepast dat de Nederlandse politie grote waardering heeft uitgesproken voor de politie in Dubai en een medaille overhandigde bij een bezoek.
T. is hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Weski vroeg vandaag in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp tijdens een voorbereidende zitting om opheldering van het Openbaar Ministerie over de behandeling van T. De 43-jarige T. zou aanzienlijke verwondingen hebben opgelopen, dat heeft Weski eerder al gezegd.

Medaille

"Op een foto op Twitter van afgelopen februari wordt een medaille overhandigd aan de Dubai Police. Nederland was inmiddels op de hoogte van de schending van zijn grondrechten. Die medaille is dan niet gepast lijkt mij", aldus Weski.
De Landelijke Eenheid van de politie tweette de foto van een bezoek aan Dubai met de tekst: "Andy Kraag en Henk Bril van de Landelijke Eenheid brengen een bezoek in Dubai. Namens de Nederlandse politie bedanken zij de Dubai Police voor de inspanningen en samenwerking rondom de aanhouding van Ridouan T. Ook bespreken ze de verdere samenwerking tussen de landen."

T. als trofee

"Cliënt hangt als een trofee tussen twee mensen in", zegt Weski over het vele beeldmateriaal dat er van T. is gemaakt tijdens zijn aanhouding en daarna van het transport naar Nederland. Ze zegt dat het OM die beelden weigert aan het strafdossier toe te voegen.
T. heeft zich tot nu toe nog niet in de rechtbank laten zien. Bij de inhoudelijke behandeling, die 15 februari begint, is hij wel aanwezig, liet zijn advocaat weten. "Hij komt hier gewoon zitten hoor, vrijwillig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.