RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor man die personeel abortusklinieken bedreigde

UTRECHT - Een 37-jarige man uit Capelle aan den IJssel is veroordeeld tot een celstraf en een taakstraf voor het bedreigen van personeel van abortusklinieken. Hij bekladde ook een aantal panden.

De man stuurde mails naar abortusklinieken in het hele land, waaronder de kliniek in Utrecht. Hij schreef dat de medewerkers van de klinieken moesten worden vermoord. Hij stuurde er filmpjes bij van onthoofdingen en liet weten dat het personeel ook zoiets te wachten stond.

Ontoelaatbaar en verwerpelijk
De man is activist en fel tegen abortus. Hij vindt zijn handelen gerechtvaardigd. Het gaat wat hem betreft slechts om een mening. De rechtbank ziet dat anders en noemde wat hij deed intimiderend. "Het op deze manier opdringen van de persoonlijke opvatting is ontoelaatbaar en verwerpelijk," aldus de rechter.

De totale straf is 150 dagen cel waarvan 101 voorwaardelijk. De dagen die hij in voorarrest heeft gezeten worden ervan afgetrokken en dat betekent dat hij de cel niet meer in hoeft. De taakstraf is 120 uur. Het OM had eerder een gevangenisstraf van een jaar geŽist, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -