Wietschuur gesloten in Veenendaal

Burgemeester Gert-Jan Kats
Burgemeester Gert-Jan Kats © RTV Utrecht
VEENENDAAL - Een bewoonde schuur aan de Pelikaanstraat in Veenendaal is gesloten door burgemeester Gert-Jan Kats. Tijdens een controle vond de politie een hennepkwekerij en een bedrijf dat cannabisproducten maakt en verkoopt.
De schuur hoort bij een koopwoning, daar werd niks aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Op het adres staat CBD Shop Veenendaal ingeschreven. Het bedrijf handelt in verschillende wiet-gerelateerde producten waaronder CPD-olie voor honden en katten en THC-zalf.
"De productie van en handel in cannabisproducten zonder de daarvoor benodigde vergunningen is niet toegestaan", zegt burgemeester Kats. "Ik zal daarom alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om te zorgen dat dit bedrijf zijn activiteiten binnen Veenendaal staakt."
Burgemeester Kats heeft de schuur gesloten op grond van de Opiumwet. Bovendien is de kwekerij brandgevaarlijk zegt hij. "In dit geval bleek dat er ook nog naast de kwekerij gewoond werd. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als er om wat voor reden dan ook brand ontstaan was."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.