RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht krijgt inleveractie voor wapens, maar politie nu nog te druk

UTRECHT - Ook Utrecht krijgt een inleveractie voor wapens. Omdat de politie in coronatijd te druk is met andere zaken zal dat wel zeker nog maanden duren. Dat zei burgemeester Sharon Dijksma tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de gemeenteraad na vragen van het CDA.

CDA-fractievoorzitter Bert van Steeg zegt geschrokken te zijn van de vondst van wapens in Transwijk. Hij wil dat de gemeente actie onderneemt. De partij pleit er daarom voor om op korte termijn een inzamelingsactie te houden voor wapens.

Van Steeg: "Ieder initiatief om het aantal wapens in de stad terug te dringen, is de moeite waard." De partij verwijst in zijn vragen aan de burgmeester naar succesvolle acties in andere grote steden. Van Steeg zegt ook dat het allemaal vrij makkelijk te organiseren zou moeten zijn. In december was er immers een inleveractie voor vuurwerk.

Burgemeester Dijksma gaf aan dat die vuurwerkactie relatief simpel van opzet was. De gemeente had dat uitbesteed aan een externe partij. Voor wapens is dat een stuk lastiger, omdat daar de politie nauw bij betrokken moet worden. Daarvoor ontbreekt op dit moment de tijd.

Dijksma: "De werkdruk bij de politie is op dit moment echt veel hoger dan normaal." Volgens haar maken de politie en het Openbaar Ministerie samen met haar een andere afweging voor de inzet van de politie. Verder gaf Dijksma aan dat de inleveractie gepaard moet gaan met een grote bewustwordingscampagne. Ook daar is de politie voor nodig. Bovendien vergt zo'n campagne ook weer de nodigde voorbereiding.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -