Tegenvaller voor Bunschoten, veel meer vuurwerkschade dan vorig jaar

© GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de gemeente Bunschoten is in de nieuwjaarsnacht voor meer dan 6.000 euro aan schade veroorzaakt. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met het jaar ervoor.
Voor burgemeester Melis van de Groep is het een tegenvaller. "De oorzaak ligt vooral in het vele zware vuurwerk dat werd afgeschoten. Als dat dan dichtbij een verkeersbord of vuilnisbak afgaat, zorgt dat voor schade."
In de gemeente werden 19 verkeersborden, 5 straatnaamborden en 6 afvalbakken vernield. Daar komen nog twee vernielingen bij die de kosten fors opjoegen. "Dat zijn een duurdere vuilniscontainer in het centrum en een halfpipe van de skatebaan", legt de burgemeester uit. "Het mooie is wel dat het totaalbedrag van deze twee vernielingen, 2.600 euro kan worden verhaald op de daders. Die zijn herkend op videobeelden."
Al met al kijkt de burgemeester toch terug op een rustige nieuwjaarnacht. "Er waren geen ongeregeldheden en de hulpdiensten hebben hun werk kunnen doen. Dat was lekker wakker worden op de nieuwjaarsdag."
Eerder werd al bekend dat in Zeist de vuurwerkschade met Oud & Nieuw opliep tot 20.000 euro, tegen 10.000 euro vorig jaar. Ook in Soest werd veel meer vernield. De schade werd daar de volgende ochtend geschat op zo'n 5.000 euro. Bij de vorige jaar wisseling was dat nog 3500 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.