Julian (4) doneert spaarcentjes aan Dierenpark Amersfoort

© Ouders van Julian, via Facebook
AMERSFOORT - De 4-jarige Julian uit het Drentse De Wijk heeft bij Dierenpark Amersfoort voor een lichtpuntje in donkere tijden gezorgd. Het jongetje heeft geld uit zijn spaarpot gehaald en als steun opgestuurd naar de dierentuin.
Julian hoorde dat zijn lievelingsdierenpark door de lockdown nog langer dicht moest blijven en twijfelde geen moment. Er moest geld naar de dieren. Hoeveel Julian gedoneerd heeft, is nog niet bekend. "De envelop moet nog aankomen," zegt een woordvoerder van het dierenpark tegen RTV Utrecht. "Maar het maakt niet uit hoeveel het is, dit doet ons goed. Het laat zien dat onze grootste fans ons missen."
Volgens RTLNieuws maakt Julian zich vooral zorgen over de apen en giraffen. Daar gaat het goed mee, laat de woordvoerder desgevraagd weten en met het dierenpark ook. Zwaar is het wel. "Er hangt ons geen faillissement boven het hoofd, maar we staan wel op de handrem. Dat we dicht waren tijdens de kerstvakantie voelen we heel erg. Het zou mooi zijn als we tijdens de voorjaarsvakantie de deuren weer kunnen opengooien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.