RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister: Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht genomineerd voor onderwijspremie

UTRECHT - Het Open-ICT team van Hogeschool Utrecht en het team van Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht zijn genomineerd voor de eerste Nederlandse Onderwijspremie. Deze premie is onder meer in het leven geroepen om docenten te waarderen voor hun inspanningen en kunde om het onderwijs naar een hoger plan te tillen.

Het Open-ICT docententeam is genomineerd omdat de opleiding goed aansluit bij de praktijk. Zo gaan de studenten aan de slag met echte projecten uit het bedrijfsleven. Ook de UU is genomineerd omdat ze op een innovatieve manier onderwijs aanbieden die aansluit bij de praktijk.


Prijs
Met de onderwijspremie is in totaal vijf miljoen euro gemoeid. Tweeënhalf miljoen voor de teams van de hogescholen en hetzelfde bedrag voor de teams van de universiteiten.

De genomineerde teams ontvangen 1,2 miljoen euro, 800.000 euro of 500.000 euro. Kortom, ieder genomineerd team ontvangt een geldbedrag. Ze mogen het prijzengeld gebruiken om met een project een bijdrage te leveren aan de vernieuwing en/of verbetering van het hoger onderwijs.

Zes winnaars
Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft er bewust voor gekozen om zes verschillende docententeams in het zonnetje te zetten. Ze hoopt zo samenwerkingen in het onderwijs te waarderen en te stimuleren. De premie wordt op 1 maart uitgereikt door haar online uitgereikt.

"Al 25 jaar reiken we in Nederland de Spinozapremie uit, waarmee we toponderzoekers op het schild hijsen. Voor docenten en docententeams ontbrak zo'n premie, en daarmee ook een vorm van waardering voor hun voortreffelijke werk. Deze premie moet daar verandering in brengen", aldus Van Engelshoven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -