RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Domkerk liep vorig jaar twee ton mis door coronacrisis

PROVINCIE UTRECHT - De Domkerk in Utrecht is afgelopen jaar 200.000 euro misgelopen als gevolg van het coronavirus. Dat zei predikant Willem Roskam vanochtend op Radio M Utrecht. Zijn kerk doet vanaf morgen met circa 2000 andere kerken mee aan de actie Kerkbalans, waarbij vrijwilligers geld inzamelen voor hun plaatselijke kerk.

De Utrechtse Domkerk heeft sinds het uitbreken van het virus veel minder bezoekers ontvangen, waardoor er minder giften binnenkwamen van bezoekers. Ook werd het kerkgebouw minder verhuurd aan externe partijen. Tegelijk liepen alle kosten gewoon door.

"De Domkerk is in handen van de Protestantse Gemeente en de gemeenteleden dragen ieder jaar bij aan de kosten voor het onderhoud van de kerk, het openhouden van het gebouw en de salarissen van bijvoorbeeld predikanten, de cantor en de organist. Die kosten zijn er afgelopen jaar ook geweest."

Volgens Roskam is het tekort niet zomaar weggewerkt, mede daarom doet de kerk met de actie Kerkbalans een beroep op de ruime achterban van de kerk. "We hebben daarnaast ook een actieve vriendenstichting die ook op allerlei manieren initiatieven ontwikkelt om kleinere en grotere bijdragen van mensen te vragen." Volgens de predikant is de bereidheid om te geven heel hoog.

De actie duurt tot en met zaterdag 30 januari.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -