RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramlijn Utrecht valt steeds uit: 'Duidelijk dat we hier iets mee moeten doen'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Tramlijn 60 tussen Utrecht en Nieuwegein is aan het begin van de middag opnieuw stilgevallen. Net als vanmorgen vroeg is een wisselstoring de oorzaak. Vervangend vervoer is er niet. U-OV adviseert reizigers om een reguliere bus te nemen.

Vanmorgen begonnen de trams vanaf 7.30 uur weer te rijden. Even na 12.00 uur trad er een nieuwe grote storing op. Het vervoerbedrijf is inmiddels enkele uren bezig om die te verhelpen.

"Sinds 3 januari zijn we met de trams gaan rijden en sindsdien hebben we vier storingen gehad op hetzelfde punt bij Nieuwegein-Zuid", zei een woordvoerder vanmorgen op Radio M Utrecht. "Daar kan de tram een keuze maken tussen twee perrons. Daar zit een wissel voor en die wisselt niet altijd even goed, waardoor we nu vier storingen hebben gehad. Dat is toch wel te veel."

Eerder deze week waren er ook al problemen met het tramverkeer en dat kwam door dezelfde wissel die niet goed werkte. Zo was er gisteren tussen Utrecht Centraal en Westraven ook al sprake van een wisselstoring. "Het is duidelijk dat we hier iets mee moeten doen."

Ron van Dopperen over de wisselstoringen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -