Leeuwenwelpjes DierenPark Amersfoort krijgen naam: Zuna en Sifra

© DierenPark Amersfoort
AMERSFOORT - Zuna en Sifra. Zo zijn de twee leeuwenwelpjes genoemd die eind vorig jaar werden geboren in DierenPark Amersfoort, heeft het park bekendgemaakt.
De namen zijn gekozen door de dierenverzorgers en hebben een symbolische betekenis, vertelt dierenverzorger Marc Belt. "Zuna is een Afrikaanse naam die staat voor 'weelde' of 'rijkdom' en Sifra betekent 'schoonheid'. Maar ik denk dat uitleg eigenlijk overbodig is: geen grotere rijkdom dan deze leeuwenwelpen in hun verblijf te zien opgroeien en ravotten."
Het park laat weten dat het ook goed gaat met de moeder van de twee. "Sabi gedraagt zich als een voorbeeldige moeder, maar ook tante Zaila bekommert zich om de leeuwenwelpen en is regelmatig met de kleintjes aan het spelen", zegt verzorger Belt. Voor vader Ramzes was het wel wennen. "Hij keek eerst de leeuw uit de boom, maar wordt steeds meer een 'veilige haven' voor de welpen; zij zoeken regelmatig de rust en bescherming bij hem op."
Op dit moment zijn de leeuwtjes nog niet te zien, omdat het park gesloten is vanwege de coronamaatregelen. DierenPark Amersfoort hoopt op 9 februari de deuren weer te openen. De leeuwenwelpjes zullen dan ook te zien zijn voor het publiek.
Sifra en Zuna met hun moeder Sabi
Sifra en Zuna met hun moeder Sabi © DierenPark Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.