RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie: minder inbraken, meer cybercrime in coronajaar 2020

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal woninginbraken is vorig jaar flink afgenomen. Daar staat tegenover dat er flink meer online misdrijven gemeld zijn. Dat blijkt uit de cijfers van de politie over het afgelopen jaar.

Volgens de politie is het criminaliteitsbeeld vorig jaar sterk be´nvloed door de coronapandemie. Er ontstond daardoor een verschuiving van de criminaliteit. Naast minder woninginbraken zijn er bijvoorbeeld ook minder gevallen van zakkenrollerij gemeld. Simpelweg omdat minder mensen op straat waren en er geen grote evenementen waren.

Doordat mensen massaal meer thuis waren, hadden we ook vaker last van elkaar. Het aantal meldingen van overlast lag afgelopen jaar 39 procent hoger dan het jaar ervoor. Vooral het aantal meldingen van jeugd- en geluidsoverlast nam toe, ook waren er meer meldingen van overlast van verwarde mensen.

In de hele provincie Utrecht werden vorig jaar in totaal 48.411 meldingen van overlast geregistreerd. Een jaar eerder waren dat er 32.648. Alle cijfers van de politie zijn terug te vinden in hun eigen database.

Hieronder zie je per gemeente hoeveel misdrijven er de afgelopen jaren geregistreerd werden. Je kunt per gemeente kijken naar de ontwikkeling van de cijfers als het gaat om woninginbraken, diefstallen en inbraken uit bijgebouwen, gevallen van zakkenrollerij en cybercrime.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -