Robin van Roosmalen succesvol geopereerd na A2-ongeluk, kickbokser bedankt voor alle steun

© Michiel van Beers
Nieuwegein - Kickbokskampioen Robin van Roosmalen, die woensdag zwaargewond raakte bij een ongeluk op de A2 bij Nieuwegein, is met succes geopereerd. Dat laat hij via Instagram weten. Bij het ongeluk kwam zijn zus Melissa om het leven.
Van Roosmalen liet vandaag voor het eerst sinds het ongeluk van zich horen. In de post op Instagram bedankt hij iedereen voor de berichten en steun die hij heeft gekregen. Onder het bericht stromen opnieuw de reacties binnen. Vele duizenden mensen wensen hem er sterkte en betuigen medelijden.
Van Roosmalen kwam woensdag met zijn zus door autopech stil te staan op de vluchtstrook van de A2 bij Nieuwegein. Daar werden ze van achteren geramd door een vrachtwagen. De 29-jarige Melissa overleefde het ongeluk niet. Haar broer Robin werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en ging gisteren succesvol onder het mes. Volgens het Brabants Dagblad brak hij bij het ongeluk zijn rug en bekken.

Onderzoek

Na het ongeluk werd de betrokken vrachtwagenchauffeur aangehouden. De 43-jarige Utrechter mocht na verhoor naar huis, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.
De vrachtwagen waarin hij reed was van de Technische Unie, een groothandel in technische installatiematerialen. Het bedrijf liet eerder aan RTV Utrecht weten het ongeluk vreselijk te vinden. "We leven mee met de naasten van de slachtoffers. De betrokken chauffeur is een uitzendkracht die al langer voor ons werkt. Ook voor hem is het een vreselijke gebeurtenis." Het bedrijf heeft gezegd "uiteraard" mee te zullen werken aan het politieonderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.