RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opknapbeurt voor roestig monumentaal hekwerk Juliana van Stolbergpark

AMERSFOORT - Het monumentale hekwerk van het Juliana van Stolbergpark in Amersfoort krijgt een opknapbeurt. Het 120 meter lange hek en de entreepoorten hebben namelijk te maken met roest en een toplaag die bladdert.

De afgelopen jaren is volgens de gemeente wel oppervlakkig schilderonderhoud uitgevoerd, maar nu is het tijd voor een grondige onderhoudsbeurt. Voor de klus wordt het hekwerk gedemonteerd en naar een werkplaats gebracht. Daar wordt het hekwerk gestraald, om de oude verflagen te verwijderen.

Volgens de gemeente is bij laboratoriumonderzoek gebleken dat er zware materialen zitten in de oudste lagen. Daarom wordt het onderhoud niet in de buitenlucht gedaan, maar in de beschermde omgeving van een werkplaats. Na het stralen krijgen het hekwerk en de poorten een beschermende zinklaag. Daarna gaat er verf overheen. Over drie maanden moet het hek weer terug op z'n plaats staan.

Rijksmonument
Het hekwerk en de entreepoorten hoorden oorspronkelijk bij de voormalige infanteriekazerne aan de Leusderweg in Amersfoort. Slechts een deel ervan is bewaard gebleven en later rijksmonument gemaakt zodat het bewaard blijft. Begin jaren tachtig werd het hekwerk ook al eens gerestaureerd. Toen zijn nieuwe stalen onderdelen toegevoegd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -