RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste sneeuwval in provincie Utrecht, waarschuwing voor gladheid

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De eerste sneeuwbui heeft de provincie Utrecht vanmiddag bereikt. Sinds 15.00 uur waarschuwt het KNMI ook voor gladheid op de wegen. Weggebruikers moeten vandaag en morgenochtend rekening houden met gladheid door winterse neerslag, meldden de ANWB en Rijkswaterstaat eerder vandaag.


Rijkswaterstaat laat verder weten paraat te staan met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers. Weggebruikers krijgen het advies de weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden. Ook wordt geadviseerd de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen en de snelheid te matigen, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand te houden.

Gedurende de rest van de middag en avond gaat het ook in de rest van het land sneeuwen. Op veel plaatsen valt 1 tot 3 centimeter sneeuw, maar lokaal kan zelfs 3 tot 5 centimeter vallen. Pas morgenochtend verlaat de gladheid via het noordoosten het land. De weerwaarschuwing in de provincie Utrecht geldt in ieder geval tot morgenvroeg 09.00 uur.

 Weerdsingel Oostzijde in Utrecht. Weerdsingel Oostzijde in Utrecht. | Foto: Tessa Beijer


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -