'Basisscholen blijven ook na 25 januari nog dicht', ouders voorzien problemen

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Basisscholen en kinderopvangcentra blijven ook na 25 januari nog dicht. Volgens NOS melden ingewijden dat het kabinet dat gaat besluiten na advies van het Outbreak Management Team (OMT).
Grootste boosdoener is de 'zorgelijke ontwikkeling' rond de Britse variant van het coronavirus. Noodopvang voor kinderen van bijvoorbeeld mensen met een cruciaal beroep blijft wel mogelijk. Volgens de deskundigen is er geen bewijs dat kinderen verhoogd risico lopen door de nieuwe variant. Kinderen raken juist minder vaak besmet en worden ook minder ziek dan volwassenen blijkt uit onderzoek.

Zorgen bij ouders

Volgens vakbond FNV voorziet 83 procent van de werkende ouders (ernstige) problemen als e scholen dichtblijven. De vakbond hield ene peiling onder ruim 1250 leden en niet-leden. De bond pleit voor een coronaverlof: betaald verlof voor werkende ouders. Werkgevers zouden dan gecompenseerd moeten worden door de overheid.
"We zien dat werkende ouders op hun tandvlees lopen en uitvallen", zegt bestuurder Judy Hoffer van de FNV. De combinatie van werk, opvang en thuisonderwijs valt zo'n drie kwart van de ondervraagden zwaar. Meer dan de helft (54 procent) zegt wel dat het thuisonderwijs ondertussen beter op orde is, maar 63 procent zegt meer tijd kwijt te zijn aan het onderwijs dan vorig jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.