Ondanks wit landschap toch 'beheersbare drukte' in de Utrechtse natuur

PROVINCIE UTRECHT - Jong en oud trok er op uit vandaag om in de ochtend nog even van de sneeuw te genieten. Volgens boswachter Rein Zwaan was het vandaag "druk, maar beheersbaar", en was het rustiger dan afgelopen weken. "We roepen mensen echt wel op om te genieten van de bossen, maar doe het gespreid en ga niet naar de drukke plekken."
Gisteren nog waarschuwde Staatsbosbeheer voor de mogelijke drukte vandaag in de natuurgebieden. De verwachting was dat veel mensen de bossen in zouden trekken om te sleeën of door de sneeuw te wandelen.
De drukte viel op veel plekken mee. Alleen in Baarn werd de parkeergelegenheid bij De Kuil enige tijd gesloten omdat het te druk was. De gemeente riep mensen op vooral te gaan lopen of fietsen en niet naar Lage Vuursche te komen. Vorige week leidde de drukte in het weekend nog tot het deels afsluiten van het dorp.

Doornse Gat

Bij het Doornse Gat in Utrechtse Heuvelrug was er vanochtend nog genoeg plek om te parkeren. In het bos waren veel ouders met kinderen om te sleeën van de heuvels en sneeuwpoppen te maken. Een jongetje zat uit te rusten op zijn slee. "Ik ben wel tien keer over de kop geslagen." Zijn zusje zat naast hem en heeft de kleinste sneeuwpop in Doorn gemaakt. "Hij heet Olaf."
Nog even genieten van het sneeuwlandschap.
Nog even genieten van het sneeuwlandschap. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Een stukje verderop wordt luid gejoeld, niet door kinderen maar door volwassenen. Een moeder glijdt enthousiast van de heuvel af. "Ik wilde het weer een keertje proberen. Het is ontzettend leuk!"

Sneeuwval

Sleeën bij het Doornse Gat
Sleeën bij het Doornse Gat © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Gisteren aan het einde van de middag begon het in onze provincie te sneeuwen en dat is lang geleden. Volgens Weer.nl had het tot gisteren 715 dagen niet gesneeuwd in Nederland. De laatste sneeuwval was op 1 februari 2019. Dat er weer sneeuw lag was genieten voor veel mensen. Een man bij het Doornse Gat vertelt: "Gisteravond zijn we met iedereen uit de straat naar buiten gegaan om een sneeuwballengevecht te houden en sneeuwpoppen te maken."
Sneeuwpret in de provincie
Inmiddels is de dooi alweer ingezet en zullen we moeten afwachten of er deze winter opnieuw sneeuw gaat vallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.