RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regionale daling aantal coronabesmettingen, maar ziekenhuizen liggen nog vol

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn het afgelopen etmaal 356 coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 44 minder dan er gisteren werden gemeld.

Zeven inwoners van de provincie zijn sinds gisteren met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Van twee mensen werd gemeld dat ze recent aan het virus zijn overleden. Eemnes en Lopik telden de afgelopen 24 uur relatief veel nieuwe besmettingen, respectievelijk elf en negen.Burgemeester Sjors Fr÷hlich van Vijfheerenlanden heeft kerken in zijn gemeente nogmaals opgeroepen om op digitale diensten over te gaan. Hij zegt dat het overgrote deel van de kerken al volledig online is gegaan en daar is hij dankbaar voor, maar het aantal coronabesmettingen vindt hij nog veel te hoog.


Afgelopen weekend testten 45 inwoners van Vijfheerenlanden positief, ÚÚn inwoner moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Fr÷hlig hoopt dat ook de laatste kerkgemeenten nu de beslissing willen nemen om de erediensten via het internet uit te zenden, en dat alle gelovigen voorlopig thuisblijven.

Het totale aantal mensen dat in Nederland met COVID-19 in het ziekenhuis ligt is nu 2379, 19 meer dan zaterdag. Van het liggen er volgens het Landelijk Co÷rdinatiecentrum PatiŰntenspreiding 671 op de intensive care en 1708 op de verpleegafdelingen. Vijf Nederlanders liggen op een ic in Duitsland. Gemiddeld waren er op de ic evenveel nieuwe opnames als vorige week. In de klinieken ligt het aantal wel onder het gemiddelde van vorige week.

De totale bezetting van de ic, door mensen met en zonder Covid, is met 43 patiŰnten gedaald naar 1064. "De Covid-bezetting op de ic blijft hoog, waardoor er meer Covid- dan non-Covid-patiŰnten liggen", aldus het LCPS.

Het LCPS verwacht wel "dat de dalende trend doorzet, maar trager dan eerder voorspeld". "Daarnaast is nog onduidelijk wat het effect is van de Britse variant van het coronavirus op het aantal Covid-besmettingen en de ic- en kliniekbezetting in Nederland."

Het kabinet heeft onder meer om die reden vandaag besloten om de basisscholen en kinderopvang niet eerder te openen dan 8 februari.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -