RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jony Ferket stopt na gemeenteraadsverkiezingen als D66-raadslid in Utrecht

UTRECHT - Jony Ferket van de Utrechtse D66-fractie stapt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar uit de Utrechtse politiek. Na acht jaar raadslid te zijn geweest, vindt ze het tijd voor anderen om op te staan, zo heeft ze laten weten tijdens een online nieuwjaarsreceptie waarvoor leden van de partij waren uitgenodigd.


"Ik heb mij straks acht jaar lang als raadslid, waarvan vijf jaar als fractievoorzitter, met hart en ziel ingezet voor meer betaalbare woningen, het beste onderwijs en een groen Utrecht", zegt ze in een schriftelijke verklaring. "Ik ben trots op het hechte team van fractieleden en wethouders en op wat wij samen bereiken voor Utrechters, maar het is nu tijd voor anderen om op te staan."

Ferket was sinds 2017 fractievoorzitter. Ze blijft haar functie dit jaar nog wel bekleden. Wat zij daarna gaat doen, is nog onduidelijk. Het is ook nog niet bekend wie haar gaat opvolgen: leden mogen daar in mei hun mening over geven. Vanaf 1 april kunnen D66-leden zich officieel melden als kandidaat-lijsttrekker.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -