Van de Zandschulp mag niet trainen: één speler positief

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp uit Veenendaal is de 'coronadans' toch niet helemaal ontsprongen: de tennisser die zich vorige week in Doha kwalificeerde voor de Australian Open, mag de komende twee weken niet op de trainingsbanen verschijnen. Dat komt omdat aan boord van zijn vlucht van Doha naar Melbourne iemand zat met een positieve coronatest.
"Ik moet twee weken op mijn kamer blijven", aldus de nummer 156 van de wereld. "Ik heb op mijn kamer nog niet getennist, alleen wat fysieke training kunnen doen." De organisatie besloot na de positieve test bij een van de inzittenden om iedereen die aan boord was een trainingsverbod op te leggen.
Robin Haase mag onder strenge voorwaarden wel trainen. Ook hij vloog van Doha naar Melbourne, maar met een ander toestel. De 25-jarige Van de Zandschulp is met coach Dennis Schenk doorgereisd vanuit Qatar.
Officials bevestigden vanochtend dat er vier extra positieve testen zijn onder de mensen in de bubbel van de Australian Open, waaronder één speler. Volgens gezondheidsinstanties in Victoria hebben negen mensen die met met speciale chartervluchten naar Melbourne zijn gekomen positief getest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.