RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twintig coronabesmettingen in gevangenis Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In de penitentiaire inrichting in Nieuwegein zijn twintig gedetineerden besmet geraakt met het coronavirus. Dat laat een woordvoerder aan RTV Utrecht weten.

De gevangenis ging vorige week in volledige quarantaine nadat op een afdeling een van de gedetineerden positief was getest. Enkele dagen later was het aantal besmettingen opgelopen naar zes. Toen de PI vrijdag opnieuw testen afnam bij gedetineerden en medewerkers bleek dat op dezelfde afdeling inmiddels twintig mensen het virus bij zich dragen. In totaal zitten op dit moment rond de 400 gedetineerden vast in Nieuwegein.

De getroffen afdeling blijft in quarantaine en het personeel dat er werkt wordt niet op andere afdelingen ingezet. De overige afdelingen keren gefaseerd terug naar de normale situatie. Dat betekent dat de gedetineerden weer naar hun werkplekken mogen. Ook mogen ze binnenkort weer bezoek ontvangen.

Sinds het coronavirus zich in Nederland begon te verspreiden heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen maatregelen genomen om het aantal contacten en het risico op besmettingen in te perken. Een nieuwe gedetineerde wordt onder meer de eerste acht dagen in een eenpersoonscel in quarantaine geplaatst.

Nu een meer besmettelijke, Britse variant van het virus in opmars is, heeft DJI opnieuw om raad gevraagd aan het Outbreak Management Team. Mogelijk leidt dat advies tot extra maatregelen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -