Tienduizenden euro's schade bij hockeyclub Phoenix door vandalisme: 'Heel triest en heel jammer'

© Phoenix Hockey
ZEIST - Vandalen hebben vermoedelijk voor tienduizenden euro's schade aangericht op het complex van hockeyvereniging Phoenix in Zeist. Zo is een dug-out volledig afgebrand en zijn velden beschadigd door vuurwerk. De sportclub is boos en zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie.
"We hebben al vele maanden last van dit soort vandalisme. Van een feestje vieren en alles achterlaten tot veel ernstigere (en kostbaardere) vernielingen (bijvoorbeeld het bekladden van de dug-outs met hakenkruizen)", schrijft de hockeyclub op Instagram.

Jaarwisseling

De vernielingen dateren vermoedelijk van rond de jaarwisseling. "Veel graffiti op de dug-outs, hakenkruizen, vunzige teksten worden opgeschreven, maar vooral van de brandstichting van de dug-out schrokken wij heel erg", vertelt bestuurslid Marjolijn Brachten van de hockeyclub. "En dit weekend waren er ook weer vernielingen aan de dug-outs."
De club baalt als een stekker. "Het is heel triest. We hebben al een heel raar seizoen waarin we amper hebben hockeyen en dan gebeurt zoiets. We zijn echt zuinig en trots op ons complex, dan wil je dit niet zien. Het is heel triest en heel jammer."
We zijn echt zuinig en trots op ons complex, dan wil je dit niet zien. Het is heel triest en heel jammer
Marjolijn Brachten - bestuurslid Phoenix
Phoenix heeft inmiddels meerdere maatregelen genomen. Zo is het terrein deels afgesloten met hekken en blijven de lampen op veld 4 aan tot middernacht. Verder is er een poule van leden die geregeld poolshoogte neemt op het terrein. "Ook denken we eraan om binnenkort camera's op te hangen in de lichtmasten om, als het complex gesloten is, toezicht te kunnen houden en goede beelden van de daders aan de politie te kunnen overhandigen."

Vandalisme in coronatijd

Andere sportclubs waren in coronatijd ook al doelwit van vandalen. Eerder dit jaar was het raak bij voetbalclub CSW Wilnis: daar werd ook een dug-out in brand gestoken. Vorig jaar ging het ook diverse malen mis bij de Utrechtse voetbalclub Sporting '70. Bij HSV69 in De Hoef werden meerdere reclameborden gemold.
Hockeyvereniging Phoenix benadrukt overigens dat het gewoon veilig is op het terrein. "Deze praktijken gebeuren in de avond en nacht nadat de trainingen zijn afgelopen. Toch vragen we je alert te zijn op een verdachte situatie." Wie iets verdachts ziet, kan het alarmnummer bellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.