RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Dijksma is mystery guest tijdens zoomles: 'Ze vinden het top en het dak gaat eraf'


UTRECHT - Hoe hou je kinderen enthousiast als je ze online ziet en niet in het klaslokaal? Volgens leraar Peter Flikweert van Daltonschool Rijnsweerd in Utrecht is het antwoord heel simpel: regel een mystery guest die aansluit bij de online les, zodat ze geprikkeld worden om interessante vragen te bedenken.

Docent Peter bedacht het idee tijdens de eerste lockdown zodat zijn klas 6A niet in een sleur terecht zou komen. "Ik bedacht me dat online onderwijs ook mogelijkheden kan bieden. Ik kan makkelijk mensen uitnodigen omdat ze vanaf hun laptop de vragen van leerlingen kunnen beantwoorden en niet naar school hoeven af te reizen."

Burgemeester Dijksma als mystery guest in (online) klaslokaal


Speciale gast
En die ingeving bleek een daverend succes te zijn. Tijdens de eerste lockdown schoof er vier keer een mystery guest aan en er gaan er waarschijnlijk nog veel meer volgen. "De kinderen hebben het er de hele week over en kijken er iedere week echt naar uit. De leerlingen vinden het top en het dak gaat eraf. Ze vinden het fantastisch", zegt leraar Peter.

Deze week was het dus de eer aan de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma. En die uitnodiging bleek een schot in de roos. Zodra de zoom-les begint, krijgt Dijksma enorm veel vragen op zich af gevuurd. Ze is nog niet zichtbaar dus leerlingen doen goed hun best om er achter te komen wie er voor hen zit. "Bent u topsporter of acteur? Werkt u in Utrecht? Heeft u een drukke baan?", om maar een paar vragen op te noemen.

Eťn van de leerlingen van groep 6A weet na een lange tijd zeker te weten wie het is en zegt overtuigend: de burgemeester van Utrecht. "Maar weet je ook hoe ze heet?", vraagt leraar Peter. Een klasgenoot krijgt vervolgens de beurt en zegt, Sharon Dijksma. De mystery guest doet haar camera aan en de burgemeester van Utrecht verschijnt inderdaad beeld.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -