RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nationale Voorleesdagen van start, bekende Utrechters lezen voor op RTV Utrecht


WOERDEN - De komende tien dagen staat het voorlezen én zelf lezen van boeken volop in de schijnwerpers tijdens de Nationale Voorleesdagen. Prinses Laurentien trapte vanochtend af tijdens een uitzending op nationale televisie. Ze las voor uit het boek 'Coco kan het'. Paul de Leeuw las vanochtend uit hetzelfde boek voor aan de kinderen van kinderdagverblijf Ludens, die meerdere locaties in Utrecht heeft.

De Voorleesdagen, die duren tot 30 januari, zijn dus officieel van start gegaan. Tijdens die dagen besteden scholen en kinderdagverblijven extra veel aandacht aan voorlezen en het zelf lezen van boeken. Door het hele land doen bekende Nederlanders aan de Voorleesdagen mee. Bij kinderdagverblijf Ludens nam Paul de Leeuw een voorleesverhaal op. Daarmee opende hij het voorleesontbijt. De video is intern verspreid en kan ook door ouders thuis nog getoond worden aan hun kinderen.

 Loes Riphagen trapte het voorlezen af Loes Riphagen trapte het voorlezen af | Foto: RTV Utrecht

Voorlezen op RTV Utrecht
Vanwege corona dit jaar geen Voorleesontbijt of Voorleesfeesten in de bibliotheken, maar wel elke dag vanuit Bibliotheek Neude een feestelijk voorleesmoment op RTV Utrecht. Loes Riphagen start woensdag met het voorlezen van haar boek 'Coco kan het', het prentenboek van het jaar. Daarna volgen burgemeester Sharon Dijksma, Hakim van Sesamstraat, kinderpopster Dirk Scheele en Deirdre Carasso, de nieuwe bibliotheekdirecteur en 5 andere vips. Zij lezen de andere boeken voor uit de Prentenboek Top 10. Vanaf woensdag 20 januari tien dagen lang te zien om 11.00 uur op RTV Utrecht en om 15.35 uur op UStad.?

Tekst gaat verder onder de video.

Verschillende bekende Utrechters doen mee aan het programma Voorlezen.


Het Prentenboek van het Jaar is 'Coco kan het!', geschreven en getekend door Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Een heerlijk boek om samen met je peuter of kleuter te lezen en over na te praten. 'Coco kan het!' is onderdeel van de Prentenboeken Top Tien.

Vertalingen
'Coco kan het' is vertaald in het Pools, Turks en Arabisch. Op spotify en soundcloud kun je vanaf 20 januari luisteren hoe dat klinkt. In het Nederlands door de schrijfster zelf, Loes Riphagen, en in het Pools door Margareta Vijfschagt. Muzeyyen Colak-Ussal en Zahra Ochen van de bieb lezen de Turkse en Arabische versie voor. De bibliotheek heeft ook voorleestips gemaakt in het Nederlands, Turks en Arabisch.

Van het boekje 'Coco kan het' is een miniversie uitgegeven in het Nederlands, Arabisch, Pools en Turks.?De Bibliotheek Utrecht doet 600 sets van deze boekjes cadeau: alle 250 gezinnen die een pakket krijgen van de voedselbank krijgen een set boekjes. De overige exemplaren gaan naar de peuteropvang, scholen en speeltuinen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -