RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Show van Guido Weijers voor 500 man in Utrecht staat weer op de agenda

UTRECHT - Een experimentele show van cabaretier Guido Weijers in het Beatrix Theater in Utrecht heeft weer groen licht gekregen van het kabinet. De show moet in februari plaatsvinden voor een publiek van vijfhonderd mensen.

De voorstelling van de Brabantse komiek maakt deel uit van de zogenoemde Field Labs: een serie tests waarmee wordt onderzocht hoe er publieksevenementen gehouden kunnen worden zonder dat er coronabesmettingen plaatsvinden. De Field Labs zijn tijdens twee voetbalwedstrijden met vijftienhonderd supporters, een zakelijk congres, en een show van Guido Weijers voor vijfhonderd mensen in het Beatrixtheater in Utrecht. Ook zijn er plannen voor concerten in de Ziggo Dome.

De show van Weijers zou eerst in december plaatsvinden maar werd toen vanwege de lockdown verplaatst naar januari. Die voorstelling werd vervolgens weer afgelast vanwege de dreiging van de Britse coronavariant. De cabaretier beklaagde zich daarover in een tien minuten durend filmpje op zijn Instagram. "Met testevenementen willen we kennis opdoen, en we willen dan antwoord op de vragen: hoe bewegen groepen zich en waar zit het daadwerkelijke besmettingsrisico?"

Ik zou het ook geen testevenement willen noemen maar een wetenschappelijk experiment."
Guido Weijers, cabaretier

Volgens Weijers is de test veilig. "Ik zou het ook geen testevenement willen noemen maar een wetenschappelijk experiment. En dan niet zoals ik op mijn elfde experimenteerde met het buurmeisje in de boomhut."

Nu staan de shows dus weer in de planning. Pieter Lubberts, de manager van het programmateam van Fieldlab Evenementen is blij: "Dit is goed nieuws. We verwachten dat we in de tweede helft van februari alle events kunnen houden." Toch is het nog te vroeg voor honderd procent zekerheid: ook de shows in februari kunnen nog worden afgelast, als de besmettingscijfers rond die tijd weer oplopen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -