RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stichtse Vecht schrijft brief over nieuw steunpakket: 'Noodkreet van ondernemers'

STICHTSE VECHT - De gemeente Stichtse Vecht heeft een brief gestuurd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Veel ondernemers hebben het water aan de lippen staan en dreigen failliet te gaan. Volgens Stichtse Vecht is een nieuw steunpakket dringend nodig.

Vooral ondernemers in de horeca en de detailhandel hebben het loodzwaar, schrijft burgemeester Ap Reinders in de brief. Daarom heeft vier specifieke verzoeken voor het kabinet.

De eerste gaat over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Die bedraagt maximaal 90.000 euro. Volgens de burgemeester is dat veel te weinig voor ondernemers die soms hun volledige omzet hebben zien wegvallen.

Verder wil Reinders dat de voorraadvergoeding wordt verhoogd. Veel winkeliers zitten met onverkoopbare 'decemberproducten', die vanwege de lockdown niet de winkel zijn uitgegaan.

Verder vraagt de gemeente het kabinet om sommige regelingen per maand te bekijken en niet per kwartaal. Dit omdat sommige ondernemers in oktober nog prima draaiden, maar in november en december totaal niet meer.

Tot slot wil het gemeentebestuur extra aandacht voor startende ondernemers. Zij kunnen geen omzet over 2019 laten zien en grijpen daarom naast veel steunmaatregelen. Als voorbeeld wordt een horecaonderneemster uit Vreeland genoemd. Zij is pas recent gestart en maakt daarom geen aanspraak op geld.

Reinders hoopt dat de meeste ondernemers het volhouden tot de coronacrisis voorbij is. Zo niet, dan vreest hij dat de levendigheid in de kernen van Stichtse Vecht ernstig wordt aangetast.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -