OM eist 14 jaar cel na moord op Utrechter Ray Tensaini

Agenten aan het werk kort na de moord in Almere.
Agenten aan het werk kort na de moord in Almere. © Twitter / Egbert Kingma
UTRECHT - Het OM heeft veertien jaar cel geëist tegen twee mannen die in december 2019 Utrechter Ray Tensaini zouden hebben doodgeschoten. Hij kwam om het leven bij een criminele transactie in een huis in Almere.
De verdachten zijn Younes el M. (21) uit Aalsmeer en Youssef Ben H. (26) uit Amsterdam. Die laatste is voortvluchtig. Hij staat op de Nationale Opsporingslijst.
Volgens het OM waren vijf mannen, onder wie de twee verdachten, in de woning aanwezig. Er zou een gevecht zijn ontstaan, waarbij meermalen is geschoten. De 35-jarige Utrechter Ray Tensaini werd drie keer geraakt. Ook op een andere man werd geschoten, aldus het OM, maar hij bleef ongedeerd. De twee verdachten roofden een rugzak en zijn gevlucht.
De verdachten kwamen bij de politie in beeld door verklaringen van de aanwezige mannen die het geweld hebben overleefd en aan de hand van camerabeelden. Een DNA-spoor in de woning leidde tot de arrestatie van El M. in februari vorig jaar.

Berecht bij afwezigheid

Ben H. is buiten zijn aanwezigheid berecht. Volgens de Nationale Opsporingslijst wordt hij ook verdacht van het beramen van een roofmoord op een vermoedelijke drugshandelaar in Almere. Hij is eerder veroordeeld voor onder meer wapenbezit en een mislukte woningoverval. Ben H. staat te boek als vuurwapengevaarlijk.
De rechtbank doet uitspraak op 3 februari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.