Stormschade: boom op rijdende auto in Maarssen en Dorpsstraat in Lage Vuursche versperd

Stormschade Lage Vuursche.
Stormschade Lage Vuursche. © Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - De harde wind, waarvoor code geel werd afgekondigd, heeft tot verschillende schademeldingen geleid. Op de weg kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door afgewaaide takken, waarschuwt Rijkswaterstaat. De ANWB stelt dat rijden met een aanhanger of een lege vrachtwagen lastig kan zijn.
In Lage Vuursche viel vanmorgen vroeg een grote boom om. De Dorpsstraat raakte daardoor versperd. De brandweer rukte uit om de boom te verwijderen. Ook op andere plekken in Lage Vuursche begaven bomen het. Langs de Hoge Vuurscheweg raakte het veiligheidshek rond Kasteel Drakensteyn van prinses Beatrix beschadigd.
Storm Christoph trekt langs de Nederlandse westkust en veroorzaakt zeer zware windstoten. De zwaarste windstoot tot nu toe was 127 kilometer per uur en werd gemeten in IJmuiden. Op de dijk Enkhuizen-Lelystad werd 121 kilometer per uur gemeten, meldt Weeronline.

Maarssen

Op de Sweserengseweg in Maarssen viel vanmorgen vroeg een boom op een rijdende auto. De inzittenden bleven ongedeerd, maar het voertuig raakte beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse om de omgewaaide boom op te ruimen, een berger heeft de auto afgesleept. De politie sloot te weg tijdelijk af voor de hulpverlening.
© Michiel van Beers
In Woerden kwamen dakpannen los bij verbouwingen. De gemeente laat weten dat afvalcontainers niet geleegd worden met de bovenlader vanwege de storm.
Ook uit onder meer Eemnes, Veenendaal, Amersfoort en Schoonrewoerd komen stormschademeldingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.