Doodstil in Utrechtse binnenstad, ook zonder avondklok

UTRECHT - Als de Tweede Kamer vandaag instemt, gaat zaterdag de avondklok in. Waarschijnlijk mag je dan tussen half negen 's avonds en half vijf 's ochtends niet op straat komen.
Verslaggever Peter Huting ging in Utrecht op pad met de boa's Pammy en Addie. Hij zag dat het normaal zo bruisende centrum vannacht doodstil was. Ook zonder avondklok.
Op pad met boa's Pammy en Addie in de Utrechtse binnenstad
Of ze een rol zullen spelen bij de handhaving van de avondklok weten Pammy en Addie nog niet, maar ze staan paraat. "We hebben het tot nu toe ook gedaan met de tools die we hebben. Dus als we daarvoor gevraagd worden, gaan we dat doen."
Normaal is het levendig en gezellig tijdens hun nachtdiensten. "Het is dan een plezier om te werken", zegt Addie. Nu is het al maanden heel anders. "Dit is echt een heel moeilijke periode voor mensen en wij staan er als handhavers tussenin."
Pamela heeft tijdens de coronacrisis nog geen boete uitgeschreven. Een strenge waarschuwing heeft bijna altijd gewenst effect. "We merken wel dat mensen het steeds meer zat worden. Soms krijgen wij dan de volle laag als boa's. Het jammer, maar het is helaas niet anders."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.