Kort nieuws: Inbrekers in Nieuwegein

REGIO - De politie in Nieuwegein is op zoek naar twee inbrekers. Het duo tikte op klaarlichte dag een ruit in van een huis aan de Gestelllaan en kwamen zo binnen.
Ze namen onder andere een laptop en een flat-screentv mee. De bewoner heeft de dieven net gemist: hij zag twee mannen lopen -met naar later bleek- zijn tv. De politie zoekt mensen die iets gezien hebben.
* Het Ichtus College in Veenendaal krijgt 25.000 euro van de gemeente voor ontwikkelingshulp. De school steunt een landbouwproject in Sierra Leone van lokale boeren. Zij krijgen zaden en machines om een zelfstandig bestaan op te bouwen en het Ichtus College gebruikt de rest van het geld voor lesmateriaal over dit project.
* GroenLinks in Leusden wil zich sterk maken voor een cadeautje voor Puddingpop. Het popfestival wordt volgend jaar voor de 25ste keer georganiseerd, zónder subsidie. De organisatie wil volgend jaar extra groot uitpakken met bekende artiesten. Of de gemeente voor deze keer wil meebetalen, is nog de vraag.
* Een ruzie tussen twee vrouwen in de Utrechtse Stationsstraat is uitgelopen op een bloederig gevecht met een mes. Een agente liep in haar vrije tijd langs en haalde de vechtende dames uit elkaar. Nadat een arts ze had nagekeken, zijn de vrouwen aangehouden en ingesloten. Ook een man werd opgepakt na de vechtpartij. De aanleiding is geweest voor de ruzie is nog niet bekend.
* Bij een aantal bromfietscontroles in Amersfoort en Leusden zijn tientallen bestuurders bekeurd.
De ruim 100 bekeuringen werden geschreven voor geen helm, slechte remmen of te hoge snelheid.
Eén van de scooters haalde op de testbank een snelheid van 95 kilometer per uur.
* De avondwinkel in de Amersfoortse binnenstad is gisteren overvallen. Twee negroïde mannen bestelden rond half 11 een aantal artikelen. Daarna werden ze plotseling gewelddadig en sloegen de winkelier, De verdachten gingen er vandoor met een volle tas en getuigen mogen zich melden bij de politie.
* In de Utrechtse Rivierenwijk heeft de politie gisteravond een man op de Rijnlaan aangehouden na een vechtpartij. Toen agenten erbij kwamen, was de vechtpartij al voorbij en zat de verdachte op een bankje. Een omstander - waarschijnlijk een bekende van de verdachte - had het mes al afgepakt. Het wapen werd in beslag genomen en de 38-jarige Utrechter is ingesloten op het bureau.
* Maar liefst 400 Utrechtse kinderen uit groep 8 en de brugklas hebben hun dromen onthuld in een fotostudio.
Ze deden mee aan een kunstproject over dromen en ambities op tien Utrechtse scholen. Een selectie van de foto's wordt tentoongesteld in Hoog Catharijne en een leegstaand winkelpand. De expositie wordt maandag geopend door wethouder Den Besten.
* Een nieuw skatepark, een pannaveld en een basketbalveld worden vandaag geopend aan de Noordersingel in Eemnes. Het park is met hulp van jongeren bedacht. De opening wordt vanmiddag opgeluisterd met een dj, een demonstratie van skaters en een graffittiworkshop.
* De website kleinkindonbereikbaar.nl moet alle gegevens over twee kinderen en hun ouders van de site verwijderen. Dat heeft de Utrechtse rechtbank vanmorgen bepaald in een kort geding dat de ouders hadden aangespannen. Kleinkindonbereikbaar.nl wil de relatie tussen grootouders en kleinkinderen verbeteren als er bijvoorbeeld ruzie is met de ouders. Volgens de rechter is het plaatsen van persoonsgegevens op de site in strijd met de Europese privacy-regels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.