Honden verminkt door bijtende vloeistof

ZEIST - Een hondendrama dit weekend in de bossen tussen Zeist en De Bilt. Twee hondjes zijn verminkt door een bijtende vloeistof uit een lekkende opslagtank. Ze liepen ernstige brandwonden op.
De hondjes waren in een zijweggetje van de Soestdijkseweg Zuid onder het hek van een bedrijfsterrein door gekropen en kwamen even later kermend terug. Hun baasje liep zelf ook een brandwond op toen hij zijn dieren optilde.
De eigenaar van de Jack Russels Laurel en Hardy belde direct 112 en is met de honden naar de dierenarts gegaan. Voor een van de twee dieren is het nog onzeker of hij het ongeluk zal overleven.
Politie en brandweer hebben een onderzoek ingesteld. Het lek is vrijdag meteen gedicht en de chemicaliën zijn opgeruimd.
Het gaat om een natronloogtank van waterleidingbedrijf Vitens, die door de warmte waarschijnlijk is gaan lekken. Het bedrijf is erg geschrokken. De familie Huizenga krijgen volgens een woordvoerder uitgebreide excuses, bloemen en wat lekkers voor de honden.
Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Joost Danvers.

REACTIES

** Wij wensen de Familie Huizenga sterkte toe. Hopelijk gaat het goed met Laurel en Hardy, aldus de familie Dalhuizen.
** Toch beter om je honden aan de lijn te houden, als ze niet uit zichzelf bij de baas blijven, vindt Ria uit Leersum.
** Wat afschuwelijk. Ik heb zelf ook een Jack Russel. Wat een pijn zullen ze hebben. Ik hoop dat het voor alletwee de honden toch goed afloopt. Alle sterkte toegewenst, zegt Els uit Utrecht.
** Oh, wat is dit vreselijk. Ik hoop dat het goed gaat komen, maar wat zullen ze pijn hebben. Vreselijk!! Ik wens jullie allemaal veel strekte en geef L&H een knuf van mij, zegt Sonja.
** Waar gebruikt een "schoon water" bedrijf dit bijtende spul voor? En waarom wordt daar niet zorgvuldiger mee omgegaan? Het zou interessant zijn als de pers daar eens achteraan gaat. Bloemetjes en een presentje voor de hond zijn wel leuk, maar laten we de werkelijkheid even niet uit het oog verliezen, meent Bob.
** Het drama van dichtbij meegemaakt. Arme, arme honden! Echt vreselijk voor de beestjes en ook voor hun baasje. Maar als het baasje de hondjes aangelijnd zou hebben - wat in dat bos ook moet - zou het niet gebeurd zijn. Dit is geen trap nageven, maar wel de realiteit, aldus Gerda.
** Ik zou het meer op zijn plaats vinden wanneer dat bedrijf de dierenartskosten en nazorg geheel voor zijn rekening neemt, zegt Martinus uit Vianen.
** Ditmaal waren het loslopende hondjes. Kinderen zijn nooit aangelijnd, al zou dat qua schade soms nuttiger zijn dan honden aanlijnen. Zij hadden er ook in kunnen lopen. Onverwacht pootje baden bij warm weer - het had zomaar gekund. Opslagtanks van gevaarlijke stoffen moeten zijn voorzien van een opvangbak die de gehele inhoud van de tank kan bevatten. Al had de hele tank gelekt, dan had dit nog in de opvangbak moeten blijven. Dat is echter niet gebeurd. Nu is er sprake van gewonden en van een diepe bodemverontreiniging. Het lijkt me dat dit bedrijf iets uit te leggen heeft - én vanzelfsprekend alle schade dient te vergoeden! Aldus Jetty Middelkoop.
** Wat is dit verschrikkelijk zeg! Worden dit soort tanks nooit gecontroleerd? Het lijkt mij dat deze tank behoorlijk heeft gelekt, te zien aan de wonden van deze onschuldige hondjes. En als je weet dat een tank niet tegen de extreme zomerzon kan, dan zorg je toch dat ze ergens gekoeld staan? Nou, succes met het uitzoeken en onderzoeken van dit hele gebeuren, zegt Diamonlady.

Honden verminkt door bijtende vloeistof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.