Instellingen

Rapp+Rapp:oude jury Bieb++ terug

PROVINCIE UTRECHT - De gemeente Utrecht moet de originele jury voor de architectenkeuze van de Bieb++ weer instellen. Dat eiste architectenbureau Rapp+Rapp vandaag voor de rechter in Arnhem.
Die jury moet vervolgens zelf een nieuwe puntenwaardering maken, vindt Rapp+Rapp. Ook moet de rechter enkele inzendingen voor het nieuwe gebouw op het Smakkelaarsveld ongeldig verklaren, vindt het Rotterdamse bureau.
Vorig jaar werd architect Rapp+Rapp door een vakjury uit zeven bureaus gekozen om het ontwerp van de nieuwe bibliotheek te maken. Bureau VMX maakte daarop succesvol bezwaar omdat de puntentelling niet correct was.
Een ambtenaar bleek een optelfout te hebben gemaakt. De jury had eerder aangegeven dat het ontwerp van Rapp+Rapp wat hun betreft de beste keuze is.

KORT GEDING

Rapp+Rapp spande vervolgens een kort geding aan omdat er meerdere fouten in de procedure zouden zijn gemaakt. Onder meer waren ontwerpen geaccepteerd die zich niet aan het kader van de gemeente hadden gehouden.
De rechter oordeelde in januari van dit jaar dat de hele juryselectie over gedaan moest worden met een nieuwe jury.
De gemeente heeft inmiddels een nieuwe jury ingesteld en hoopt dat die mag blijven zitten. Utrecht wil niet dat VMX wordt gediskwalificeerd omdat er in hun visie onhaalbare elementen bleken te zitten. In het ontwerp wil VMX die elementen aanpassen.
De uitspraak is op 18 augustus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.