Instellingen

Kort nieuws: Plannen Randenbroek gaan door

REGIO - De woningbouwplannen rondom het Amersfoortse park Randenbroek gaan door. De bouw van apartementen ligt gevoelig bij bewoners omdat het koste gaat van het groen. Oppositiepartijen probeerden tijdens de raadsvergadering van gisteravond nog de voorstellen aan te passen maar de collegepartijen hielden voet bij stuk.
* Het Ichtus College in Veenendaal krijgt 25.000 euro van de gemeente voor ontwikkelingshulp. De school steunt een landbouwproject in Sierra Leone van lokale boeren. Zij krijgen zaden en machines om een zelfstandig bestaan op te bouwen en het Ichtus College gebruikt de rest van het geld voor lesmateriaal over dit project.
* Bij een aanrijding met een auto is in Woerden een 25-jarige bromfietser gewond geraakt. De inwoner van Harmelen reed over de Steinhagenseweg en zag te laat dat voor hem een auto moest remmen. De bromfietser knalde daardoor bovenop de auto. Hij liep letsel op aan zijn gezicht en rug.
* De provincie vraagt 54 miljoen euro aan het rijk om problemen met de luchtkwaliteit op te lossen. Met name in de gemeente Utrecht zijn er nog grote problemen. Al het geld is dan ook bedoeld om de problemen in de stad aan te pakken.
* Op de Utrechtse Graadt van Roggenweg is gisteravond een auto op een scooter gereden. Daarbij raakte de scooterrijder gewond. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.