Instellingen

Corio-topman somber over toekomst

UTRECHT - Topman Gerard Groener van het Utrechtse vastgoedbedrijf Corio verwacht dat 2010 en 2011 'zware jaren' worden. "In de vastgoedmarkt heerst optimisme dat midden 2010 de markten aantrekken. Ik zie dat niet gebeuren."
Groener verwacht geen herstel van de Europese vastgoedmarkt in 2010 door de toenemende werkloosheid en lagere bestedingen van consumenten, zei hij woensdag in een vraaggesprek met het ANP.
Corio, het op een na grootste vastgoedconcern in Nederland, gaat volgens de topman voorzichtiger te werk dan andere bedrijven. "We zien heel veel mogelijkheden, maar de prijsvorming is nog verkeerd. Onze visie over hoe lang en hoe diep deze recessie gaat worden, is minder optimistisch."
Hij herhaalde de verwachting dat het direct resultaat voor Corio dit jaar ongeveer gelijk zal zijn aan dat van vorig jaar, toen het 204,1 miljoen euro bedroeg. Groener wilde geen verwachting voor Corio uitspreken voor volgend jaar. Voor de Euopese vastgoedmarkt verwacht hij in 2010 en daarna ,,geen enorme prijsstijgingen en dan ben ik eufemistisch."
Corio is onder meer eigenaar van Hoog Catharijne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.