Vierjarige betast leerling basisschool

VEENENDAAL - Op een basisschool in Veenendaal heeft een vierjarig jongetje seksuele handelingen verricht bij een medeleerling.
De ouders van het meisje zijn direct naar het schoolbestuur gestapt. De zaak speelt op basisschool Het Baken en kwam dinsdag aan het licht. Donderdagochtend zijn de ouders van de leerlingen ingelicht.
Inmiddels is het jongetje van school gestuurd, zoals de vader van het slachtoffer had geëist. De ouders van de kleuters hebben geschokt en emotioneel gereageerd.
Leraren zeggen dat het jongetje al meerdere keren seksueel getinte opmerkingen had gemaakt tegen docenten en klasgenootjes. Ook vertoont hij volgens hen ernstige gedragsproblemen.
De school had al eerder pogingen ondernomen om hulp te krijgen bij de begeleiding van het jongetje. Meerdere instanties en hulpverleners waren met de zaak bezig, maar concrete actie is nooit ondernomen.
Bekijk en beluister hieronder de reportages van verslaggevers Eva Munnik en Joost van Wijk. Klinisch psycholoog Wim Wolters gaf in U Vandaag zijn visie op de zaak.

Vierjarige betast leerling basisschool
Vierjarige betast leerling basisschool
Psycholoog over kleuter die klasgenootje betastte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.