Instellingen

Kort nieuws: Sporthal Maartensdijk zondag open

REGIO - Sporthal de Vierstee in Maartensdijk mag af en toe op zondag open. Dat heeft de gemeente besloten. In de regio kampen sportverenigingen met een zalentekort. In De Bilt en Bilthoven zijn daarom bij wijze van proef ook enkele sportzalen op zondag open. Omdat dat goed werkt gaat de regeling nu ook gelden voor de Vierstee in Maartensdijk.
* In Bunschoten zijn woensdagavond drie mensen aangehouden. Een ruzie tussen twee vrouwen werd op de Snoekbaarsweg uitgevochten. Daar probeerde één van de vrouwen de ander aan te rijden met haar auto, maar dat mislukte. Het slachtoffer reageerde met een baksteen. De politie hield de twee vrouwen en een vriend aan. Eén negendertigjarige vrouw zit nog steeds vast.
* Utrecht moet een aantal agenten specialiseren in psychisch geweld. Dat vindt de fractie van Burger en Gemeenschap. Volgens de fractie heeft de politie nu niet de deskundigheid om de problemen te herkennen. Psychisch geweld komt vaak voor, maar in slechts een procent van de gevallen wordt aangifte gedaan.
* De investeringsmaatschappij NPM Capital wil een belang van 45% in de internetwinkel Bol.com. Het gaat om de helft van het aandelenpakket van Cyrte Investments. De 10% die overblijft is in handen van het management van de internetwinkel uit Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.