Vermoeide fractievoorzitter GroenLinks Houten legt taken voorlopig neer

Tijm Corporaal.
Tijm Corporaal. © GroenLinks Houten
HOUTEN - GroenLinks-fractievoorzitter Tijm Corporaal in Houten legt tijdelijk zijn functie in de gemeentepolitiek neer. De gemeenteraad van Houten draait op dit moment overuren en de langdurige inspanning lijkt zijn tol te hebben geëist. Voorlopig neemt vice-fractievoorzitter David Jimmink de taken van Corporaal waar.
Corporaal liet gisteren via Twitter al weten dat de afgelopen weken hem zwaar vielen. "Nog nooit was ik twee weken achter elkaar zo druk. Ik heb letterlijk 14 dagen achter elkaar 18 uur per dag gewerkt en was nauwelijks buiten", schreef hij. Telefoontjes worden inmiddels beantwoord door een familielid dat aangeeft dat Corporaal verschijnselen heeft van oververmoeidheid.
Ook andere fractieleden van GroenLinks voelen de druk, geeft raadslid Jimmink aan RTV Utrecht aan. "Het is pittig voor ons allemaal." Jimmink wil niet te lang ingaan op geruchten dat de laatste dagen de emoties binnen de partij hoog zijn opgelopen. "Rust is nu belangrijk. Over een paar weken gaan we praten over of en hoe Tijm zijn raadswerk weer wil oppakken."
In de raad van Houten wordt deze week intensief gesproken over onder meer woningbouw in het noordwesten van de gemeente. Daar bestaat veel weerstand tegen en ook de nabijheid van de A27 gooit roet in het eten. Na twee aaneensluitende vergaderingen op dinsdag- en woensdagavond wordt vanavond gestemd over liefst 75 moties en amendementen. Jimmink verwacht dat de afwezigheid van Corporaal geen problemen voor de stemverhoudingen zal opleveren.
Volgens de lokale krant 't Groentje ziet het er naar uit dat er toch minder huizen komen in Houten-Noordwest en komt de oostkant van de gemeente steeds meer in beeld als alternatieve bouwlocatie. De noordwestkant van Houten zou meer geschikt zijn voor sport en recreatie.
Het definitieve besluit over de Ruimtelijke Koers valt overigens pas na de uitslag van een raadgevend referendum op 17 maart, tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen. Een groep inwoners zamelde daarvoor duizenden handtekeningen in. Ze vrezen dat de bouwplannen het dorpse karakter van Houten zullen aantasten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.