RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD komt op korte termijn met twee grote en vier kleinere priklocaties in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Nu er steeds meer vaccins Nederland binnen druppelen, worden ook de priklocaties langzaam uitgebreid. GGD regio Utrecht laat weten op korte termijn zes andere vaccinatielocaties in de regio te openen, waaronder twee XL-locaties.

Mogelijk komt een van de grote nieuwe priklocaties in Utrecht. Waar die dan precies moet komen in de stad, is nog niet bekend. Daarnaast komen er een aantal kleinere locaties verspreid over de regio. De al bestaande prik locatie Houten Expo wordt uitgebreid. Verder wil de GGD gaan werken met 'mobiele units' in de vorm van bussen.

De GGD heeft aan gemeenten gevraagd zelf geschikte locaties aan te dragen om te prikken. Zodra deze definitief zijn, maken gemeenten de namen van deze locaties bekend. Die moeten volgens de gezondheidsorganisatie dan ook 'op korte termijn' open gaan: het plan is om aan het einde van de eerste week van februari al gebruik te gaan maken van de nieuwe locaties.

Eerste prikken
Op dit moment is Houten de enige centrale priklocatie in de provincie. De priklocatie in Houten behoort tot een van de eerste in Nederland. Op 8 januari werd daar voor het eerst een coronavaccinatie gegeven. In de eerste weken werden er tweehonderd mensen per dag geprikt. De priklocatie zou snel uitbreiden, zei de GGD toen. "Met dit vaccin hopen we snel op 800 per dag te zitten. Er komen meer vaccins aan, dan kan het ng meer worden", aldus een woordvoerder.

De eerste prikken in onze regio werden gezet op 6 januari. In het UMC Utrecht kreeg senior verpleegkundige Joy-Ann Duursma om 14.00 uur de eerste inenting. Ook in het Diakonessen ziekenhuis en het Antonius ziekenhuis werden die dag de eerste prikken gezet.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -