RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bakkersechtpaar Lopik stopt na tientallen jaren: 'Nooit meer de wekker om 3 uur 's nachts'

1/5
LOPIK - Een vleugje weemoed vanmorgen tussen de heerlijk geurende broden en lekkernijen van bakkerij De Keizerskroon in Lopik. Na dertig jaar stopt het echtpaar Arie en Astrid Schep. En dat betekent ook: nooit meer de wekker om 03.00 uur 's nachts.

"Ik ben 78 met mijn overuren erbij", grapt de 67-jarige Arie. Dagelijks staat hij in het holst van de nacht achter de deegmachine. Geen punt, vindt hij. Het bakkersvak is volgens Arie een manier van leven. "Ik ben wat sneller moe nu ook wat ouder ben, maar het is toch best goed te doen hoor. Ik werk ook niet de hele dag door en 's middags slaap ik nog wat." En intussen zit hij vol bakkersgrapjes: "Halve gare bak ik niet. Daar heb je er al zoveel van."

 Arie met lekkernijen. Arie met lekkernijen. | Foto: RTV Utrecht

Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met Arie (07.40 uur)


Arie en zijn jongere vrouw Astrid (58) zijn overweldigd door de warme reacties en bedankjes die ze hebben gekregen van veel Lopikers. De bakkerij zit dan ook al sinds 1846 in de Dorpsstraat. Arie en Astrid waren de afgelopen decennia niet weg te denken uit de winkel. "Ik ben een nuchter mens, maar we zijn er toch wel door overdonderd. Het is echt heel lief" zegt Astrid.

 In de bakkerij. In de bakkerij. | Foto: RTV Utrecht

Het echtpaar heeft geen opvolger kunnen vinden. Hun kinderen hebben een andere carrière en jongeren hebben over het algemeen weinig belangstelling voor het bakkersvak. Dat vindt Arie jammer. "Het is een fascinerend werk. Je bent echt eindverantwoordelijk voor het product." Wim, die al jaren in de zaak werkt, stopt ook bij de bakker in Lopik. "Het valt me zwaar, daar ben ik eerlijk in. Ik heb er soms veel minder goede nachten door gehad."

Astrid lijkt ook wel opgelucht dat het stopt. "Meer vrije tijd. Meer tijd voor de kinderen en ouders", verzucht ze. Heeft zij dan de broek aan thuis? Arie, lachend: "Ik ben goed met deeg kneden hè. Ze is best bang hoor."

Verslaggever Robert Jan Booij ingesprek met Astrid, Arie en Wim (08.40 uur)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -