Eerste Utrechtse festival van 2021 uitverkocht, Soenda hoopt op augustus

© Soenda Festival - Niels de Vries
UTRECHT - Lockdown of niet: het eerste festival van 2021 is al uitverkocht. Binnen een paar uur verkocht het Utrechtse Soenda alle kaarten. Het festival is normaal gesproken een van de eerste festivals van het seizoen en hoopt dat met een nieuwe datum in augustus dit jaar ook te zijn.
"Dat het zo snel uitverkocht zou zijn, is natuurlijk helemaal mooi", vertelt marketing manager Robin Sandifort. De editie van 2020 werd noodgedwongen afgelast. Mensen die ervoor kozen om hun tickets te behouden kunnen die gewoon in augustus gebruiken. "Een groot deel koos voor die optie, de rest heeft zijn geld teruggekregen."
Door technische problemen bij de ticketprovider, lag het verkoopsysteem een tijdje plat. Het zorgde voor wat boze reacties op sociale media. "Het was natuurlijk lang niet zo druk geweest, maar uiteindelijk heeft het merendeel van de mensen die een kaartje wilde kopen, er een gekregen."
Het Utrechtse Soenda festival was pre-corona de officieuze opening van het festivalseizoen. Omdat een festival eind mei een onmogelijke onderneming lijkt, is de streefdatum nu 28 augustus. "Omdat we zo vroeg in het seizoen zitten, was het voor ons belangrijk om de kans zo groot mogelijk te krijgen dat het door kan gaan", vertelt Sandifort. "Dat doe je dus door het te verplaatsen."
Op welke manier en hoe lang het coronavirus de wereld nog in zijn greep houdt, is nog onduidelijk. Hoe bereid je dan een festival voor? Soenda maakte al afspraken met de gemeente en artiesten over een nieuwe datum. "In die zin zijn daar al dingen voorbereid."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.